Boozy

Boozy is ontstaan uit de formatie Sundown, een band die veel in het commerciële circuit draaide. Boozy treed veelvuldig op in de diverse gelegenheden in en rond Groningen, maar toch voornamelijk elke zondagavond in de Koffer. Het is het begin van de Groninger scène.

boozy

Boozy(1977) met tweede van rechts: bung Ade Souisa(basgitaar) en woont  in de Molukse wijk Hoogkerk en tweede van links: Bert Tamaëla(gitaar)

Landelijk succes
Landelijk succes is al snel voor Boozy weggelegd. ’Dance to the music’ kwam op 12 maart 1977 de hitparade binnen en bereikt als hoogste positie nummer 21.
Het nummer ‘Angela’ komt op 4 juni 1977 de hitparade binnen en bereikt als hoogste positie nummer 17.


Ook ‘Broken dreams’ komt nog de hitparade binnen, maar scoord daarentegen niet erg hoog.
Na de top-40 periode vertrekt Chris Kleine en in zijn plaats komt toetsenist Robert Rettich. Deze blijft niet lang, zijn vervanger is de pianist Alides Hidding (ex The Orb en Tickle). Alides zou later vooral faam bereiken met de Time Bandits. Ook de bekende gitarist Jan Akkerman speeld nog een tijdje bij Boozy.

Een nieuwe impuls
Zangeres Marijke Verboon verlaat eind 1978 de groep en spoedig volgen er meer bezettingswisselingen. Dit alles leid ertoe dat de band een jaar later in het slop geraakt. De komst van leden van Fandango moest de groep een nieuwe impuls geven. Willem Veenhoff (later naar The Spikes) op toetsen en Frank de Jong op drums versterkten de groep. Dit lukt maar ten dele. Want niet lang hierna valt de groep uit elkaar.

De tijd daarna
Henk van Zeyst speelt in 2004 bij de Rotterdamse formatie Oriental Quitars.
Piet Vorenholt speelt in het begin van de 21ste eeuw als beroepsmusicus in Duitsland.
Marijke Verboon zou in Hilversum vooral veel sessiewerk doen en soloplaten maken.
Chris Kleine zou eveneens veel als sessiemuzikant werken. Daarnaast speelt hij in het eerste decennium van de 21ste eeuw regelmatig met blazer Bas Konigers en bassist Bert Veldkamp (bassist Kayak).

(Foto en tekst uit de website van: Poparchief.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s