Maju Terus

Een trailer van de documentaire film “Maju Terus! / Ervoor Gaan!” van Dieter Bartels en Helen Huwaë gemaakt over het wel en wee van vier generaties Molukkers in Nederland.

Op zoek naar een heel speciaal Moluks Kerst- en Eindejaarskado?

Gedurende vele jaren was Dieter Bartels’ boek over Molukse geschiedenis en cultuur, “In de schaduw van de berg Nunusaku”, een favoriet kerst-en verjaardagscadeau in de Molukse gemeenschap in Nederland. Ouders en grootouders gaven het aan kinderen en kleinkinderen, zodat zij meer konden leren over hun speciale manier van leven en daarmee hun erfgoed niet zouden vergeten. Jammer genoeg is deze bestseller uitverkocht, maar in het najaar van 2013 zal een gloednieuwe editie verschijnen, ook als e-boek.

Gelukkig is er een alternatief! Dieter Bartels heeft in samenwerking met Helen Huwaë, een ontroerende documentaire film gemaakt over het wel en wee van vier generaties Molukkers in Nederland als een speciaal eerbetoon aan de dappere eerste generatie die in diaspora succesvol was, ondanks discriminatie en gebroken beloften.

De film “Maju Terus! / Ervoor Gaan!” is een levendige illustratie van deze geschiedenis. Het is een perfect cadeau en een prachtig aandenken en memento, niet alleen voor kinderen van de 4e en 5e generatie, maar voor iedereen, van alle leeftijden.

De film heeft internationale bekendheid verworven en werd geselecteerd voor filmfestivals in Nederland, Verenigde Staten en Oost-Europa. Ook werd het met succes gepresenteerd in prestigieuze academische instellingen zoals Cornell University (USA) en de JW Goethe Universiteit in Frankfurt (Duitsland). Hiermee levert de film een positieve bijdrage aan de verspreiding van kennis over de Molukse zaak. De trailer van de film kan worden bekeken op http://www.nunusaku.com. Er is zowel een Nederlandse als Engels versie beschikbaar.

Heb je minder te besteden, maar je wilt deze film graag hebben of misschien een familielid of vriend met een kerst- of eindejaarscadeau verrassen? Wij komen je graag tegemoet!

Speciaal voor de feestdagen is de dvd in de aanbieding voor slechts € 15, inclusief verzendkosten. (De reguliere prijs is 20 Euro met 2.50 Euro verzendkosten) Bestel nu want deze aanbieding loopt slechts tot en met 31 december 2012.

Misschien is het zelfs leuker om een gesigneerd origineel exemplaar te hebben? Dat kan. Door beide filmmakers gesigneerde dvd’s zijn zolang de voorraad strekt in beperkte oplage beschikbaar. Bij bestelling graag vermelden of je een gesigneerde versie wenst.

Je kunt een bestelling plaatsen door 15 Euro over te maken op rekeningnummer 85.20.45.557 ten name van P.H. Huwaë te Waalwijk. Je krijgt de dvd dan zo spoedig mogelijk vanuit Waalwijk toegestuurd. Vergeet niet uw naam en volledig adres er apart bij te vermelden!

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Engelse versie, neem dan contact via dieter@nunusaku.com voor meer informatie.

Website: Nunusaku.com

dieterbartels_helenhuwae

Dieter Bartels en Helen Huwaë

(Tekst en foto overgenomen van Dieter Bartels in het Facebookgroep ‘Ik heb hart voor Moluks Erfgoed’ | 29 november 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s