Positieve reacties

Op deze pagina leest u de positieve reacties op onze familiewebsite! Dank u allen!

★ ★ ★

Jan Arnold, Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk(Gr.) | 17 december 2012
Ik heb uw website opgenomen onder de knop Sites organisaties, bewoners. als dat akkoord is. Ook omdat op deze site veel informatie is over de geschiedenis van de Molukkers in Nederland/Hoogkerk. Website: www.hoogkerkgroningen.nl/links/6-bewoners

★ ★ ★

Dean Reawaru-Molle | 16 december 2012

“Mantap, oom Henri, wij kennen elkaar niet, maar toevallig via allerlei links kwam ik op uw mooie overzichtelijke site terecht, mijn complimenten hiervoor!. Mijn moeder is Molle (uit Krimpen a/d IJssel – 8 kinderen , mijn Opa Nani Molle RIP). Wij zijn familie uiteindelijk in de stamboom van matarumah Kakerissa (Molle), die 3 takken heeft op Ameth. Wij zijn gandong met oma Coba Pattinasarany-Molle RIP uit BovenSmilde en Opa Otto Simatauw-Molle RIP , Groot familie Molle-Holle uit Den Bosch Opa Manus Molle RIP. We houden contact, oom Henri. Pelania Horomate Pela ee. Dean Reawaru-Molle

★ ★ ★

Dieter Bartels & Helen Huwaë op Facebook | 4 december 2012

“Thanks Henri for adding our trailer to your family website! We looked at it and it is very well designed, easy to navigate and, most importantly, has a wealth of fascinating information. We are impressed. Salam, Dieter Bartels & Helen Huwaë.”
(Trailer ‘Maju Terus’ van Dr. Dieter Bartels: mollekainama.wordpress.com/links/maju-terus)

★ ★ ★

Bung Johan Usmany op Facebook | 15 oktober 2012

“Een groot compliment voor jou. De site ziet er professioneel uit. Mooi en duidelijk geordend en erg actueel. Dit mis ik wel eens in sommige, zelfs professionele sites. Ik heb geboeid alles zitten lezen.Wat ik zo goed vind is dat je de geschiedenis van de Molukken uit de verschillende bronnen zo goed hebt geordend, wat prettig is voor de lezer en ook dat er een link is gelegd voor de 3e en 4e generatie. Heel mooi.”

★ ★ ★

Alex | 15 oktober 2012

“Geweldig! Dit ik hoop dat er ooit een film komt over de overtocht en de ware geschiedenis van onze ouders. Zodat men de echte feiten over ons leert en niet de beknopte negatieve verhalen die in de schoolboeken staan! Hormat!”

 ★ ★ ★

Christian Limaheluw | 15 oktober 2012

“Mooi en overzichtelijk het verhaal. Proficiat Henri, Keeps up the good work. Doe je broer Leo de groeten van mij. We kennen elkaar van vroeger.
Horomate, Chris Limaheluw.”

★ ★ ★

George Sopacua | 11 oktober 2012

Te gek Henri! Ga je zeker volgen… Succes dan Hormat, George Sopacua
(Gitarist bij de Eemsmond Bigband)

 ★ ★ ★

Frans Hartman | 4 oktober 2012

Wat een prachtige site!!! Complimenten. Ik ben de oom van Marjon, dochter van Lena. Ik was in de jaren 70 vaak in Hoogkerk, had er een vriendinnetje maar kwam ook heel vaak bij “Bantji” en “Jo” op bezoek. En uiteraard veel gesproken en naar muziek geluisterd. Het meeste met Leo. Wat een geweldige herinneringen heb ik aan die jaren. Wat een prachtige mensen ik daar heb ontmoet. Jaren die ik nooit zal vergeten. En met deze website komen er vele herinneringen naar boven. Bedankt. HEEL MOOI!!!

 ★ ★ ★

2 thoughts on “Positieve reacties

 1. Hallo!

  Ik ben op zoek naar mijn Zuid-Molukse schoolvriendin Noortje (Eleona) Hitharie!

  Destijds, rond het jaar 1968, woonde ze in Hoogkerk. We zaten samen op de christelijke industrie- en huishoudschool Prinses Juliana aan de Hoendiepskade in Groningen en volgden de couture opleiding.

  Ik zou het erg leuk vinden om weer met haar in contact te komen.

  Hartelijke groet,
  Sietha Koops-van Dis

 2. Tijdens onderzoek op het archief van de gemeente Ooststellingwerf naar de geschiedenis van de kampen Ybenheer en Oranje, merkte ik dat Leo Molle een unieke positie inneemt. Hij is niet alleen de eerstgeborene op Ybenheer/Oranje, maar als nationaliteit is ‘Ambonees’ ingevuld! Bij alle Molukkers (die allemaal in het verblijfsregister voor buitenlanders werden geregistreerd) kwam oorspronkelijk te staan ‘Nederlands onderdaan’. In een register voor buitenlanders kan je daar niets mee. Dus consequent werd het veranderd in ‘Indonesisch’. Toen kwam de eerstgeborene van de kampen in Fochteloo (eerst genoteerd onder Ybenheer; dat werd doorgekrast en er werd Oranje van gemaakt). De ambtenaar van de burgerlijke stand zal zich niet gerealiseerd hebben welk statement of hij maakte door bij nationaliteit ‘Ambonees’ in te vullen. En later heeft geen enkele pennenlikker er meer op gelet.

  vriendelijke groet,
  Kees Timmerman (die tegenover kamp Oranje woont)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s